İletişim

Torna İmalat

4000mm boy ve 710mm çap`a kadar silindirik iş parçalarının tornalama, imalat işlemlerini 30 yılı aşmış deneyimli ustalarımız ile teknik resme uygun bir biçimde teslim ediyoruz. Dilerseniz malzemeli dilerseniz malzeme bizden olacak şekilde fiyat alabilirsiniz. Hidrolik piston, şaft, kovan, boya pistonu, mil, merdane, baskı merdanesi, makara milleri, sac dilme bıçakları ve bir çok parçanın imalatını yapmaktayız.

İmalat işlemlerinde Uzkar makina olarak diğer firmalardan ayrılan yanımız tüm işlemleri kendi bünyemizde bitirebiliyor olamamızdır. İmalatını yaptığımız iş parçasında taşlama varsa, taşlamanın akabinde krom kaplama varsa yada delik içi tornalama işlemlerinde honlama ve honlamaya bağlı olarak krom kaplama yada delik içi taşlama vb. tüm uygulamaları kendi işletmemiz içerisinde bitirmekteyiz. Bundan dolayı verdiğimiz fiyatlar piyasa fiyatlarına göre daha uygun olabilmektedir.

Toplam Makina Sayısı 3
Max Tornalama Uzunluğu 4000mm
Max Tornalama Çapı 710mm
Lokasyon Kocaeli, İzmit, İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya, Yalova, Bursa, Trabzon, Gaziantep,Zonguldak, Ereğli, İkitelli ve Diğer Tüm İlçe ve Şehirler
Torna / İmalat Fiyatı Teknik Resme Göre
Hemen Teklif Formu
Doldur

Hasar görmüş iş parçalarınızı yeniden revize edip maliyetlerinizi düşürelim.

Tornalama Kapasitemiz

Sırası Makina Adı Tornalama Uzunluğu Tornalama Çapı
1 Gurutzpe Cnc Torna Torna Tezgahı 3500mm Ø650mm
2 Tos Sn71 Torna Tezgahı 4000mm Ø710mm
3 K.Martin Torna Tezgahı 4000mm Ø600mm

Tornalamanın Geçmişi

Torna kelimesi İtalyanca bir kelime olup geçmişi 18. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Aslında talaşlı imalat kelimesi duyulduğunda ilk akla gelen yaklaşımın ismidir. 18.yüzyılda metallerin değil kütük ve kereste parçalarının şekillendirilmesi ile asıl anlamına kavuşmuştur. Bu yıllarda metallere şekil verme işlemi tamamen el beceresi ve tavlama ile yapılmaktaydı. İlk yıllarda mekanik bir kol yardımı ile çevrilen mekanizmada kütükler işlenirken, teknolojinin gelişmesi buhar makinaları ve elektrik üretimiyle mekanizmalar çok daha fazla kuvvetlendirildi ve geliştirildi. Bu teknolojik gelişmeler ile planya, freze vb. isimleri taşıyan yalnız farklı işlem yapan makinalarda gelişmiş oldu. Bu gelişmeler 19.yüzyılda hız kazandı ve katerliğin bir kızak üzerinde vidalı mile ile hareketiyle metallerin işlenmesine başlandı. Dişli ve kasnak sistemleri ile çok daha işlevsel makinalar üretildi. Tornalama işlemi yıllar boyunca sürekli kendini geliştirerek çok daha büyük çapların dolayısı ile çok daha büyük makinaların imalatında önceliği taşıdı.İlk yıllarda sadece düz mil işleme ile başlayan talaş kaldırma işlemi günümüzde Cnc tornalar ile otomatik yapılmaya başlanmıştır.

Bazı İmalat Kalemleri

Mil İmalatı
Merdane İmalatı ve bakımı
Boya Pistonu İmalatı ve bakımı
Hidrolik piston imalatı ve bakımı
Hidrolik kovan imalatı ve bakımı
Roll form makara imalatları
Press pasta tüpleri bakımı ve imalatı
Sac dilme bıçakları imalatı
Dilme lastikleri
Dilme Araparçaları
Sac çekme kauçuk imalatı
Burç İmalatları
Özel dişlilerin kalınlıkları
Şaft İmalatı & Revizyonu
Makara Mili İmalatı & Revizyonu

Talaşlı İmalat

Talaşlı imalat, imalatı yapılmak istenen malzemenin üzerinden belirli bir hacimde parça koparılmasına ve dolayısıyla şekil verilmesine verilen isimdir. Talaşlı imalat denince akla gelen ilk makinanın torna olduğu aşikardır. Ancak planya, vargel, freze vb. makinalarda aynı şekilde talaşlı imalatın ciddi kollarında kullanılan makinalarındandır..

İstanbul – Anadolu Yakası / Ostim, Ankara, Karabük, Zonguldak, Deri Organize, Güzeller Osb, Dilovası, İkitelli, Gosb vb. bir çok yerden Torna İmalat firması olarak bizlerde bu işlemin talaşsız bir imalat olduğuna inanmaktayız.

Firmanızdan Teslim Alalım

Şirketinizle yapılan görüşmeler neticesinde, karşılıklı bir mutabakat sağlanması durumunda malzemelerinizi firma adresinizden teslim alıyoruz. Ürününüzün nakliye sırasında her hangi bir hasara uğramaması için ilk etapta yanımızda getirdiğimiz hasar engellemeye yardımcı olan patpat plastikler ile muhafaza ediyoruz.

Firmanızdan ücretsiz olarak teslim alabileceğimiz bölgeler;

1) İzmit ( Kocaeli Bölgesi ) Tüm Sanayi Bölgeleri
2) Gebze Hasköy Sanayi Sitesi – Gebze Küçük Sanayi – Gosb (Gebze Organize Sanayi Bölgesi)
3) Darıca Küçük Sanayi Sitesi – Orpa Sanayi Sitesi
4) İstanbul Silindir Taşlama (Avrupa ve Anadolu Yakası) , Gebze Torna Taşlama, Dilovası Torna İmalat
5) Tuzla – Pendik – Kartal – Orhanlı - Frezeleme İmalat Firması - Torna Fiyatları bilgisi
6) Yalova, Sakarya, Gebkim San Sitesi, Kimyacılar Sanayi Sitesi, Güzeller Sanayi Sitesi Tornalama Mil Ayna yüzey Merdane İmalatı ve Kromlanması
6) Yukarıdaki bölgeler dışında Bursa, Zonguldak, Ereğli, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Eskişehir vb. merkezlerede hizmetlerimiz başlamıştır.

Listede olmayan adresler için lütfen iletişim numaralarından bize ulaşınız.



Torna - Mil / Merdane İmalatı Hakkında Daha Fazla Bilgi

Torna İmalat

Uzkar makina olarak Kocaeli de torna imalatı hususunda lider konumda yer alan firmamız 710 mm çapa ve 4.000 mm boya kadar her türlü iş parçalarınızın tornalama işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Tornalama işleri haricinde çeşitli endüstriyel iş parçalarınızın torna imalat süreçlerini de gerçekleştiren firmamız sektördeki bu başarısını 20 yılı aşan deneyimine ve tecrübeli ustalarına borçludur.

40 Yılı aşkın deneyime sahip ustalarımız istediğiniz ürünlerin teknik resime uygun torna imalat süreçlerini titizlikle yürütmektedir. Hidrolik piston, şaft, kova, boya pistonu dışında mil, merdane, baskı merdanesi, makara milleri ve saç dilme bıçakları gibi pek çok malzemenin imalatını gerçekleştirmekteyiz. Peki, Tornalama nedir? Tornalama işleminin Tarihçesi nedir? Tornalama İşleminin Avantajları nelerdir? Torna İmalat İçin Neden Uzkar Makinayı Tercih Etmeliyim?

Tornalama nedir? Tornalama işleminin Tarihçesi

Torna kelimesi İtalyanca kökenli bir kelime olup “ağaç ya da metal eşya yapımında parçalara şekil vermek için kullanılan tezgâh” anlamını taşımaktadır. Kökeni 18. Yüzyıla dayanan torna işlemi o dönemlerde sadece kütük ya da kereste parçaları üzerinde şekillendirme amaçlı kullanılmaktaydı. Zaman içerisinde torna tezgahları oldukça gelişim göstermeye başladı. O dönemlerde metal şekillendirme işlemleri el emeği ve tavlama yöntemi ile yapılırken teknolojik gelişmeler eşliğinde bugünkü CNC torna tezgahlarında otomatik tornalama işlemleri gerçekleştirilmeye başlandı.

Tornalama nedir sorusunun cevabı ise; torna tezgahı üzerinde dönen malzemeden, kesici etkiye sahip karbür uç aracılığı ile sürekli olarak talaş kaldırma işlemi yapılarak malzemeye şekil verilmesidir. Tornalama işleminde yapılan temel işlem yontma işlemidir. Çoğunlukla endüstriyel üretim hatlarında kullanılan makinaların parçalarının, ara elemanlarının ve kalıp imalatı tornalama işlemi ile gerçekleştirilmektedir. İş parçalarının bakım ve revizyon işlemlerinde de tornalama yani çapak kaldırma işlemi sıklıkla tercih edilen bir işlemdir.

Tornalama İşleminin Avantajları

Torna tezgahında gerçekleştirilen çapak kaldırma işlemi sayesinde imalatı yapılmak istenen iş parçalarının üretimi çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Talaşlı imalat grubunda yer alana torna imalatı sırasında çapak kaldırma işlemi ile malzemeye şekil verilmesi sağlanmakta ve bu süreçte hatırı sayılır miktarda talaş açığa çıkmaktadır. Peki, Tornalama işleminin avantajları nelerdir?

  • Çok büyük malzemelerin torna tezgahına bağlanarak tornalama işlemi kolaylıkla yapılabilmektedir.
  • Tornalama işlemi sayesinde malzemeye istenilen şekil verilebilmektedir.
  • Tornalama işlemi ile delik delme, vida açma işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.
  • Tornalama ile kesme işlemleri titizlikle gerçekleştirilebilmekte, malzeme istenilen boyutlara getirilebilmektedir.
  • Tornalama işlemi sayesinde eğeleme ve tırtıl çekme işlemleri uygulanabilmektedir. Tırtıl çekme olarak tabir edilen malzeme yüzeyinin tırtıklı hale getirilmesi bazı iş parçaları için yüzey tutunabilirliği sağlaması nedeni ile tercih edilen bir yöntemdir.
  • Tornada yapılan fatura açma ya da mevcut faturayı tornalama işlemi sayesinde iş parçasının çap ölçülerinde düşme ve şekil bozukluğu gibi sorunlar giderilebilmektedir.

Talaşlı İmalat Nedir?

Talaşlı imalat nedir sorusunun cevabı imalat sürecinde kullanılan malzeme üzerinden parça kopartılarak şekil verilmesi işlemi olarak verilebilmektedir. Talaşlı imalat çoğunlukla torna tezgahları üzerinde gerçekleştirilmektedir. Torna tezgahı dışında planya, vargel ve freze gibi makinalarda da talaşlı imalat işlemleri yapılabilmektedir.

Tornalama İşlemi Nasıl Yapılır

Tornalama işlemi yapılırken en çok kullanılan 3 yöntem bulunmaktadır. Boyuna tornalama, Alın tornalama ve Profil işleme yöntemleri ile en sık tornalama işlemi yapılmaktadır. Tornalama işleminde 2 hareket gerçekleşmektedir. İş parçası dönüş hareketi yaparken tornalama işlemini sağlayan karbür kafa ise ilerleme hareketinde bulunmaktadır. Tornalama işlemini gerçekleştiren kabür uç şekli torna yapılacak parçanın şekline uygun olarak seçilmektedir.

Tornalama işleminin kalitesini belirleyen 3 ana faktör bulunmaktadır. Operatör tarafından bu ayarlamalar torna tezgahı üzerinde yapılmaktadır. İş parçasının dönüş hızını belirleyen fener mili hızı, karbür ucun iş parçası üzerindeki hareketin hızını belirleyen Kesme hızı ve iş parçası dönerken kafanın hareketini ifade eden ilerleme faktörüdür.

Tornada Parça Bağlama Teknikleri

Torna tezgahında bir parça torna işlemine tabi tutulacaksa iş parçasının özelliklerine göre bağlama teknikleri bulunmaktadır.

Torna Tezgahında Ayna İle Bağlama Tekniği

Bu teknik pek çok iş parçası için kullanılabilmekte olup merkezi yada merkezden uzak bir şekilde bağlama imkanı tanımaktadır

Torna Tezgahında İki Punta Arasına Bağlama Tekniği

Bu yöntem uzun parçaların torna işleminde en sık kullanılan yöntemdir. Torna yapılacak parça üzerindeki punta delikleri sayesinde fener mili ucuna bağlanır.

Torna Tezgahında Ayna İle Punta Arasına Bağlama Tekniği

Torna yapılacak iş parçasının bir ucu aynaya bağlanırken diğer uzunun eğilmeleri önlemek amacıyla puntaya bağlanması tekniğidir. Torna tezgahında Malafa ile Tornalama: Bazı iş parçalarının yukarıdaki teknikler ile tornalanması mümkün olmamaktadır. Bu durumda malafa ismi verilen çubuklar üzerine alınan iş parçasında tornalama işlemi yapılır.

Tornalama İşlemi Yapılırken Kullanılan Takımlar

Tornalama tezgahı üzerinde tornalama işlemi yapılırken pek çok takıma ihtiyaç vardır. Bu takımlar arasında dış çap ve alın tornalama kalemleri, vida kalemleri, profil kalemleri, kanal kalemleri, kesme kalemleri, delik kalemleri dışında punta matkapları, klavuzlar, paftalar, tırtıl makaraları ile birlikte pek çok alt yardımcı ürün yer almaktadır.

Torna İmalat İçin Neden Uzkar Makinayı Tercih Etmeliyim?

20 yıldan fazladır Kocaeli de torna imalatı gerçekleştiren firmamızda pek çok iş parçasının üretimlerini, bakım ve revizyon işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Torna konusunda uzman ustalarımız ve makina parkurumuz sayesinde yüksek kalite de torna imalatı süreçlerini yönetmenin gururunu taşıyoruz. Uzkar makina olarak Kocaeli de torna imalatı ve iş parçalarının bakım ve revizyon süreçlerinde tornalama işlemlerini dışarıya kesinlikle fason iş vermeden kendi makinalarımız ile yapmaktayız.

Uzkar makina Kocaeli tesislerimizde 2 adet torna tezgahımız bulunmaktadır. Çok büyük iş parçalarının torna imalatı ile birlikte bakım ve revizyon sırasından işlem süreçlerini kısaltmak ve daha hassas yüzey kalitesine erişimi kolaylaştırmak amacı ile tornalama işlemleri yapmaktayız. İş süreçlerimizin tamamı, torna tezgahı programlaması ve kontrolü 40 yılı aşkın tecrübeye sahip ustalarımızın emin ellerinde yürütülmektedir. Hasa görmüş tüm iş parçalarınız firmamız tarafından bakım ve revizyondan geçirilebilmekte ve sizlerin maliyetlerini ciddi oranlarda düşürmektedir.

Uzkar Makina Torna Tezgahları

Kocaeli tesislerimizde yer alan 2 adet torna tezgahında her türlü tornalama işlemleri yapılabilmektedir. İş parçalarının üretimi için torna imalatı dışında gerekli olması halinde sert krom kaplama, taşlama, ayna yüzey polisaj ve honlama işlemleri öncesi tornalama işlemi yapılabilmektedir. İş parçalarının yüzey hassasiyetlerinin sağlanması amacı ile yapılan tüm işlemler öncesinde tornalama yapılmasının en büyük avantajı ise işlem sürelerini ve maliyetlerini azaltıyor olmasıdır. Kocaeli tesisimizde bulunan Tos Sn71 Torna Tezgahı, 710 mm çapa ve 4.000 mm boya kadar tüm malzemelerin ve iş parçalarının tornalama işlemlerini gerçekleştirme kapasitesine sahiptir. K.Martin Torna Tezgahı ise 600 mm çapa ve 4.000 mm uzunluğa sahip her türlü metal parçanın işlenmesinde ve şekillendirilmesinde kullanılmaktadır.

Uzkar Makina Torna İmalatı İle Ne Hizmetler Sunuyor?

  • Mil İmalatı, Merdane İmalatı ve bakımı
  • Boya Pistonu İmalatı ve bakımı
  • Hidrolik piston imalatı ve bakımı
  • Hidrolik kovan imalatı ve bakımı
  • Roll form makara imalatları
  • Press pasta tüpleri bakımı ve imalatı
  • Makara Mili İmalatı & Revizyonu
  • Sac dilme bıçakları imalatı
  • Dilme lastikleri
  • Dilme Ara parçaları
  • Sac çekme kauçuk imalatı
  • Burç İmalatları
  • Özel dişlilerin kalınlıkları
  • Şaft İmalatı & Revizyonu

Torna İmalat Fiyatları

Torna imalat fiyatları belirlenirken teknik resim özellikleri dikkate alınmaktadır. Bu nedenle torna imalatı veya iş parçalarını düzeltme amacı ile yapılan tornalama işlemlerinde fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Sizlere yüksek kalitede torna imalatı vaat ederken en iyi torna imalat fiyatı sunmayı da hedefliyoruz. Bu hedeflerimize ulaşabilmek adına gerçekleştirdiğimiz yatırımlar neticesinde Uzkar makina olarak her geçen yıl hizmet kalitemizi de arttırmaktayız. İletişim kanallarımız aracılığı ile bizlerden torna işlemleriniz için fiyat teklifi alabilirsiniz.