İletişim

Silindir Taşlama

4200mm boy ve 600mm çap`a kadar silindirik taşlama işlemlerini; yüksek hassasiyetli makinalarımız ve 20 yıllık deneyimli kadromuzla gerçekleştirmekteyiz. Firma bünyemizde farklı çaplar ve boylar bağlayabilen 4 adet silindirik taşlama makinası mevcuttur. Silindirik olan tüm iş parçaları hassas toleranslarda 2 punta arasında taşlanmaktadır. Aynı zamanda bu iş parçalarının sert krom kaplama ve tornalama yardımı ile bakım işlemlerini gerçekleştirdiğimiz gibi imalatınıda yapabilmekteyiz..

Silindirik taşlama işleminin asıl amacı; dairesel olan iş parçasının yüzey kalitesini arttırmak, hassas toleranslara getirmek ve aynı zamanda doğrusallığı yakalamaktır. Torna yada cnc torna üzerinde işlenen iş parçalarında yüzey Ra değerleri genellikle yetersiz kalmaktadır. Bu işlem tornalama makinasının kalitesine, kullanılan elmas uca, malzeme cinsine ve operatöre göre değişebilmektedir. Aynı zamanda torna üzerinde bindelikli rulman yeri ölçülerine girmek de bir hayli zordur. Bundan dolayı dairesel iş parçalarının hassas alanlarda kullanılması durumunda genellikle silindirik taşlama işlemine tabi tutulur.

Ayrıca silindirik taşlama işleminin diğer amacı; uzun süre kullanımda kalmış, kullanımına göre darbe almış, yamulmuş, pas yapmış ve doğrusallığından sapmış mil, merdane vb. iş parçalarını ilk haline döndürmektedir. Tabi bu aşamada ölçüden düşen mil, merdane, hidrolik piston ve rot gibi parçaların sert krom kaplama işlemi ile eski ölçüsüne getirilmesi gerekmektedir.

Toplam Makina Sayısı 4
Max Taşlama Uzunluğu 4000mm
Max Taşlama Çapı 600mm
Lokasyon Kocaeli, İzmit, İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya, Yalova, Bursa, Trabzon, Gaziantep,Zonguldak, Ereğli, İkitelli ve Diğer Tüm İlçe ve Şehirler
Silindirik Taşlama Fiyatı Mil, Merdanelerde vb. parçalarda desi hesabı
Hemen Teklif Formu
Doldur

Hasar görmüş iş parçalarınızı yeniden revize edip maliyetlerinizi düşürelim.

Silindirik Taşlama Kapasitemiz

Sırası Makina Adı Taşlama Uzunluğu Taşlama Çapı
1 Mso Silindirik Taşlama Tezgahı 4000mm Ø480mm
2 Stanko Silindirik Taşlama Tezgahı 4000mm Ø600mm
3 Wmw Silindirik Taşlama Tezgahı 1500mm Ø320mm
4 Schaudt Silindirik Taşlama Tezgahı 1000mm Ø280mm

Silindirik Taşlama Nedir ?

Taşlama işlemi sadece silindir parçalarına değil aynı zamanda merdane, içi boş çelik ve benzeri diğer endüstriyel parçalara yapılabilmektedir. Bu parçalar genellikle silindirik geometriye sahiptir. İş parçasının yüzeyini daha fazla kullanılabilir bir hale getirmek için kullanılır. İş parçası makine üzerinde 2 punto arasına sabitlenerek taşlama işlemi yapılır. Bu işlem sırasında makine üzerinde bulunan taş döner. Aynı zamanda taşlanacak olan silindir parçasıda kendi ekseni (Puntolar) arasında döner. Eğer parça üzerinden alınacak olan paso çok yüksek ise bu işlemin süresi uzayacağından dolayı ilk aşamada torna tezgahına bağlanarak hassas olmayan bir işlemle ekstra paso alınabilir. Bu hem yapılacak olan işlemi silindir taşlama daha kaliteli hale getirir hemde zamandan ve masraftan da tassaruf etmemizi sağlar. Silindir taşlamanın aksine satıh taşlama ise direk düz yüzey üzerine yapılan bir işlemdir. Mantık yine silindir taşlama ile aynıdır. Silindir Taşlama Firmaları adı altında geçen bir çok firmanın yaptığı işi yerinde görmenizi tavsiye ederiz.

Bazı Alanlar

Hidrolik Silindir Taşlaması
Makara Mili Taşlaması
Sac Dilme Bıçak Millerinin Taşlanması
Mil & Merdane Taşlanması
Rod Mili Taşlamaları
Silindirik Tüm Taşlamalar
Doğrultma Milleri Taşlanması
Fiber Kaplı Merdane Taşlaması
Ayna Yüzey Merdane Taşlanması
Ekzantrip Kalıp Taşlama
Sac Dilme Bıçaklarının Çap Taşlaması
Şaft Taşlama

Talaşlı İmalat mı Yoksa Talaşsız İmalat mı ?

Bugüne kadar yapılan bir çok araştırmada üreticiler yada taşlama işlemi yapan firmalar tarafından talaşlı bir işlem mi ? yada talaşsız bir işlem mi ? tarzındaki sorulara henüz net olarak cevap alınamamıştır. Bazı firmalar tarafından silindir taşlama işlemi talaşlı olarak kabul edilmektedir. Bunun tam aksine diğer firmalar tarafındanda talaşsız olarak kabul edilmektedir. Silindir taşlama yada satıh taşlama işlemini talaşsız imalat olarak kabul eden firmaların savunduğu dayanak şu şekilde açıklanmaktadır.

1) Talaşlı imalatlara göre çok az talaş (paso) kaldırması
2) Silindir taşlamanın yüzey kalitesini arttırmak için yapılması

İstanbul – Anadolu Yakası / Ostim, Ankara, Karabük, Zonguldak, Deri Organize, Güzeller Osb, Dilovası, İkitelli, Gosb vb. bir çok yerden Silindir Taşlama firması olarak Uzkar Makine olarak bizlerde bu işlemin talaşsız bir imalat olduğuna inanmaktayız.

Firmanızdan Teslim Alalım

Şirketinizle yapılan görüşmeler neticesinde, karşılıklı bir mutabakat sağlanması durumunda malzemelerinizi firma adresinizden teslim alıyoruz. Ürününüzün nakliye sırasında her hangi bir hasara uğramaması için ilk etapta yanımızda getirdiğimiz hasar engellemeye yardımcı olan patpat plastikler ile muhafaza ediyoruz.

Firmanızdan ücretsiz olarak teslim alabileceğimiz bölgeler;

1) İzmit ( Kocaeli Bölgesi ) Tüm Sanayiler
2) Gebze Hasköy Sanayi Sitesi – Gebze Küçük Sanayi – Gosb (Gebze Organize Sanayi Bölgesi)
3) Darıca Küçük Sanayi Sitesi – Orpa Sanayi Sitesi
4) İstanbul Silindir Taşlama (Avrupa ve Anadolu Yakası) , Gebze Silindir Taşlama, Dilovası Silindirik Taşlama
5) Tuzla – Pendik – Kartal – Orhanlı - Dudullu
6) Yalova, Sakarya, Gebkim San Sitesi, Kimyacılar Sanayi Sitesi, Güzeller Sanayi Sitelerinin Yanında; Kayseri, Bursa, Gaziantep, Zonguldak hadde merdanesi taşlama

Listede olmayan adresler için lütfen iletişim numaralarından bize ulaşınız.



Silindirik Taşlama Hak. Daha Fazla Bilgi

Silindirik Taşlama

20 Yılı aşkın deneyime sahip Uzkar makina da dairesel iş parçalarınızın dış yüzeylerinde ki kaliteyi arttırmak amacı ile silindirik taşlama işlemi gerçekleştirilmektedir. Hassas toleranslara sahip taşlama makinalarımız sayesinde 2 punta arasında taşlama işlemi yapılabilmektedir. Firmamız da 4 adet silindirik taşlama makinası bulunmaktadır ve dairesel makina parçalarınız üzerinde en iyi kaliteyi yakalamanız için taşlama hizmeti sunmaktayız. Peki, Silindirik Taşlama nedir? Silindirik Taşlama İşlemi Nasıl Yapılır? Neden Uzkar Makina Silindirik Taşlama İşlemi tercih etmeliyim?

Silindirik Taşlama Nedir?

Silindirik taşlama nedir sorusunun en doğru cevabı, dairesel iş parçaları üzerinde gerçekleştirilen ve iş parçalarının dış yüzeylerinin silindirik ya da konik şeklinde taşlanması işlemi olacaktır. Dairesel makina parçaları üzerinde zamanla korozyonlar meydana gelmekte ve yüzey hassasiyeti bozulmaktadır. Bozulan yüzey hassasiyetinin yeniden sağlanmaması durumunda ise makina verimliliği düşeceği gibi bu bozulmalar makina parçalarında kalıcı hasarların oluşmasına sebebiyet verecektir.

Silindirik taşlama işlemi mil, merdane, hidrolik, saç dilme bıçak mili, saç dilme bıçaklarının çap taşlaması, ekzantrip kalıp, doğrultma milleri ve şaft taşlama gibi alanlarda uygulanmaktadır. Dairesel yapıya sahip bu iş parçalarının mikron bazında talaş kaldırma işleminin gerçekleştirilebilmesi, daha verimli iş görebilmesi için yüzey verimliliğinin de arttırılması önemlidir.

Zımpara Taşı Nedir?

Zımpara taşı, taşlama işleminde kullanılan ve çeşitli formlarda olan taşlardır. İçeriğindeki aşındırıcı taneler sayesinde aşındırma işlemi yani talaş kaldırma işlemini gerçekleştirmektedir. Zımpara taşının sertlik seviyesini içeriğindeki aşındırıcı taneler arasında ki boşluk ve bu boşlukları bağlayıcı olarak kullanılan malzeme belirlemektedir. Bu nedenle zımpara taşları hem şekil hem de sertlik olarak farklılık gösterebilmektedir.

Zımpara taşları içeriğindeki malzemeye ve kullanım alanlarına göre farklılık göstermektedir. İçeriğine göre zımpara taşları doğal ve yapay olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Doğal zımpara taşlarının yapısında elmas, korund ya da kuvars tercih edilmektedir. Kullanım alanlarına göre ise saplı zımpara taşı ve alet bileme amacı ile kullanılan zımpara taşları dışında silindirik zımpara taşı ile profil zımpara taşları bulunmaktadır. Silindirik taşlama işleminde kullanılan taş ise silindirik zımparalama taşıdır.

Silindirik Taşlama İşlemi Nasıl Yapılır?

Silindirik taşlama işlemi 2 punta arasında gerçekleştirilmektedir. 2 Punto arasında sabit konuma getirilen iş parçası ile birlikte zımpara taşı da hareketli haldedir. 2 Punta arasına yerleştirilen ve büyüklüğüne göre sabit ayaklar ile desteklenen iş parçası, dönerek hareket eden silindirik taşlama taşı önünde kendi ekseni etrafında dönecek şekilde hareketler yapmaktadır. Hassas taşlama işlemi gerçekleştiren silindirik taşlama tezgahlarımız sayesinde iş parçalarının yüzey hassasiyet yakalanabilmekte ve makinalarınızın daha verimli çalışmasında etkili olmaktadır. Taşlama işlemi temelde ayni sistem ile gerçekleştiriliyor olsa da silindir ya da konik forma sahip iş parçalarının taşlanması işlemi silindirik taşlama tanımına girmektedir. Bu tip taşlama işleminde silindirik zımpara taşları kullanılmaktadır. Silindirik zımpara taşı silidirik taşlama tezgahı üzerinde flanş ile bağlanmaktadır. Zımpara taşı yüzeyinde körleme oluşması halinde ise alın yüzeyden bileme işlemi gerçekleştirilmektedir.

Silindirik taşlama işlemi yapılırken taşlanan yüzey dış yüzey ise iş parçasının kendi etrafında dönüş hareketi sağlaması gerekmektedir. Zımpara taşı ise iş parçasına paralel olacak şekilde sağa sola hareket sağlar. Bu hareketin hızı taş genişliğinin üçte ikisini geçmemelidir. Konik yüzeylerin taşlama işleminde ise ya zımpara taşının bulunduğu taş başlığına açı verilir ya da iş parçasına gerekli açı verilerek silindirik taşlama işlemi yapılır. Silindirik taşlama işleminde özellikle punta deliği bulunmayan iş parçalarının taşlanmasında puntasız taşlama yöntemi tercih edilmektedir. Puntasız taşlama nedir? Taşlama yapılacak iş parçası zımpara taşı ile sevk taşı arasına yerleştirilir. Sevk taşının dönüşü sayesinde işparçası da kendi etrafında dönüş hareketi gerçekleştirerek taşlama işlemi yapılır.

Silindir Taşlama Talaşlı İmalat mı? Talaşsız İmalat mı?

Silindirik taşlama hususunda en çok sorulan sorulardan biri de yapılan işlemin talaşlı imalat mı yoksa talaşsız imalat mı olduğu konusudur. Bu ayrım pek çok üretici tarafından sorgulanıyor olsa da genel kabul görmüş olanı silindirik taşlamanın talaşsız imalat olduğudur. Çünkü silindirik taşlama işleminin çok az talaş kaldırması ve iş parçaları üzerindeki yüzey kalitesinin arttırılması amacını taşımasıdır.

Silindirik Taşlama Avantajları

Silindirik taşlama işlemi özellikle yüksek hassasiyete sahip dairesel iş parçaları için gerekli bir işlemdir. Yapılacak olan silindirik taşlama işlemi sayesinde iş parçası yüzeyindeki kalite arttırılmakta ve aynı zamanda tam doğrusallık yakalanabilmektedir. Çok büyük kapasite de iş parçalarınıza uygun ebatlarda ki silindirik taşlama tezgahları sayesinde bu işlem hem hızlı hem de yüksek hassasiyet altında gerçekleştirilmektedir. Dairesel iş parçalarının üretiminde kullanılan torna ya da CNC tezgahları, doğru yüzey Ra değerinin yakalanmasında yetersiz kalabilmektedir. Özellikle torna makinasının kalitesi, elmas uç seçimi ya da kullanılan malzemelerin yetersizliği dairesel iş parçalarının hassas alanlarda kullanımını zorlaştırmaktadır. Bu nedenle yapılacak olan silindirik taşlama işlemi sayesinde mikron mertebe de talaş kaldırma işlemi yapılabildiği için istenen hassas yüzey kalitesi kolayca yakalanabilmektedir.

Uzkar Makina Silindirik Taşlama Hizmeti

Uzkar Makina Kocaeli tesislerimiz de 600 mm çap ile 4.200 mm boy!a kadar makina parçaları için silindirik taşlama işlemi gerçekleştirme kapasitesinde sahip 4 adet silindirik taşlama makinası bulunmaktadır. Tesislerimizde bulunan silindirik taşlama makinaları yüksek hassasiyete sahip olup personelimiz konusunda uzman ve tecrübeli kişilerdir. Peki, Uzkar Makina silindirik taşlama tezgahı markaları ve kapasiteleri nelerdi?

Uzkar Makina Kocaeli tesislerimizde yer alan 4 adet silindirik taşlama tezgahı bulunmaktadır. Silindirik taşlama tezgahlarının marka ve modellerine göre taşlama uzunluğu ya da çapı değişkenlik gösterebilmektedir.

MSO Silindirik taşlama tezgahında 480 mm çapa, 4.000 mm uzunluğa kadar dairesel iş parçalarının silindirik taşlama işlemleri yapılabilmektedir.

Stanko Silindirik taşlama tezgahında 600 mm çapa, 4.000 mm uzunluğa kadar dairesel iş parçalarının silindirik taşlama işlemleri gerçekleştirilmektedir.

WMW Silindirik taşlama tezgahı 320 mm çapa, 1.500 mm uzunluğa kadar olan dairesel iş parçalarının taşlama işlemlerinde kullanılmaktadır.

Schaudt Silindirik taşlama tezgahımız ise 280 mm çapa, 1.000 mm uzunluğa kadar daha küçük dairesel iş parçalarının silindirik taşlama işlemleri için kullanılmaktadır.

Neden Uzkar Makina Silindirik Taşlama İşlemi tercih etmeliyim?

Silindirik taşlama işlemleri konusunda 20 yıllık sektörel deneyimi, profesyonel taşlama tezgahları ve konusunda uzman personeli ile iş parçalarınızın bakım ve revizyon işlemleri güvenle gerçekleştirilmektedir. Uzkar makina tarafından taahhüt edilen tüm işlemler firmanın Kocaeli tesislerinde gerçekleştirilmekte olup hiçbir şekilde dışarıya fason iş verilmemektedir. 20 Yıllık güvenin ve kalitenin ismi olmuş Uzkar Makina silindirik taşlama işlemlerinin hızlı, güvenli ve yüksek hassasiyet ile gerçekleştirileceğine emin olabilirsiniz.

Silindirik Taşlama Fiyatları Kocaeli

Uzkar makina silindirik taşlama fiyatları mil, merdane gibi parçalar için desi hesabına göre belirlenmektedir. Dairesel parçalar üzerinde korozyonlar ve ölçü kayıpları mevcut ise sert krom kaplama işlemi yapıldıktan sonra silindirik taşlama işlemi yapılabileceği için Uzkar makina iletişim sayfamızdan bize ulaşarak fiyat almanızı tavsiye ederiz.

Silindirik Taşlama İçin Nakliye Hizmeti Sunduğumuz Bölgeler

Kocaeli silindirik taşlama firmaları arasında yer alan Uzkar Makina, Kocaeli, İzmit, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer pek çok ile hizmetlerini sunmaktadır. 20 Yılı aşkındır Kocaeli, İzmit, Sakarya ve İstanbul’un il ve ilçelerine silindirik taşlama hususunda hizmet sunan firmamızın anlaşma sağlanması halinde aşağıda ki bölgeler için yerinden alıp yerine teslimi sağlayan nakliyat hizmeti de bulunmaktadır. Taşıma esnasında iş parçalarınızın hasar görmemesi için patpatlı plastikler sayesinde korunması sağlanmaktadır.